Nieuwtjes
Binnen woningen zijn meterkasten standaard van een hoofdzekering voorzien. Dit is niet voor niets! Een hoofdzekering minimaliseert de kans op een brand in huis. Een brand ontstaat bijvoorbeeld als gevolg van een kortsluiting. In dit artikel vertellen onze elektriciens u alles over de hoofdzekering in de meterkast. De kans bestaat, dat u in huis meerdere hoofdzekeringen vindt. Het is niet ongebruikelijk, dat een woning van twee of drie hoofdzekeringen is voorzien. Dit valt te verklaren door het feit, dat de verschillende groepen in huis zijn aangesloten op zo’n hoofdzekering in de meterkast. In grotere woningen komen vaak meerdere groepen voor….
Gaat u koken op inductie? Weet dat u dan een speciale aansluiting moet hebben. Deze aansluiting staat beter bekend als een perilex aansluiting, maar wat is het en hoe sluit u het aan? Zonder het bijbehorende stopcontact en de juiste kabels kunt u uw kookplaat namelijk niet gebruiken. Veel mensen zijn echter niet bekend met een perilex aansluiting en weten dus niet waar het voor nodig is. Enige uitleg is dan ook wel op zijn plaats. Die krijgt u van ons in onderstaande tekst. Daarnaast vertellen wij u ook nog hoe u aan een perilex aansluiting komt. Wat is…
Elektriciens zijn vakmannen die veel verstand van zaken hebben als het om elektronica gaat. Daarin is behoorlijk variërend werk te vinden. Tegenwoordig hebben onze elektriciens heel vaak met inductie te maken, maar wat is inductie eigenlijk? Onze elektricien zal voor u op een rijtje zetten wat inductie precies is en hoe het werkt. Inductie, wat is dat precies? Inductie wordt in huis vooral gebruikt voor kookplaten, maar wat is inductie nou precies? Het is een fenomeen waarbij een elektrisch veld wordt gegenereerd wanneer een elektrische stroom wordt geleid door een geleidend materiaal. De elektrische stroom genereert een magnetisch veld dat…
Is verlichting op zonne-energie handig? Iedereen met een eigen huis met een tuintje kent wel de lampen op zonne-energie. Maar hoe handig zijn die lampjes nu eigenlijk? Het lijkt wel alsof ze maar een jaar meegaan en dan de geest geven, maar is dat tegenwoordig nog steeds het geval? Een slechte levensduur? Tot voor kort kon u de lampen die op zonne-energie werkten na een jaar – of na twee jaar als u veel geluk had – weggooien. Het plastic dat gebruikt werd voor de behuizing werd na een jaar broos en begon te scheuren of af te breken, het…