FAQ

Wat doet een elektricien precies?

Wij helpen u graag bij uiteenlopende werkzaamheden op het gebied van elektra. Denk bijvoorbeeld aan het trekken van nieuwe elektriciteitskabels, het verplaatsen van stopcontacten en aansluitpunten voor de verlichting, enzovoorts. Ook een meer urgente klus, zoals het oplossen van een kortsluiting, kunt u aan onze elektricien overlaten. Evenals dat we de groepenkast in uw woning van een extra groep kunnen voorzien. Een extra groep kan noodzakelijk zijn, wanneer u voor een aanbouw aan uw woning kiest of ook elektra in de tuin wilt kunnen gebruiken. Op onze website leest u meer over de verschillende diensten van onze elektriciens.

Zijn jullie alleen werkzaam in Tilburg?

Ook in plaatsen rondom Tilburg kunt u op de hulp van onze ervaren elektriciens rekenen. Denk aan plaatsen als Rijen, Gilze, Goirle, Oisterwijk en Kaatsheuvel. Woont u net buiten deze regio, maar wenst u wel de hulp van een professionele elektricien? Neem in dat geval eens contact met ons op. We kijken graag op welke manier wij u van dienst kunnen zijn! Naast de hulp die we u op werkdagen bieden, staan we ook in de avond voor u klaar. Schakel hiervoor onze 24-uurservice in.

Wat moet ik doen bij een stroomstoring?

Bij een stroomstoring doet u er verstandig aan, eerst bij uw buren te informeren of de stroomvoorziening daar nog werkt. Dit sluit uit, dat er sprake is van een algehele stroomstoring in de wijk. In zo’n situatie dient u contact op te nemen met de netbeheerder in uw regio. Ook kunt u de gesprongen stop in de meterkast vervangen of de schakelaar omzetten. Bij een aanhoudende stroomstoring in uw woning kunt u onze spoedservice inschakelen. Deze is 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken. Onze elektricien spoort de oorzaak van de stroomstoring voor u op en zorgt vervolgens direct voor een passende oplossing.

Wat doet de aardeschakelaar?

De aardeschakelaar, welke vaak ook aardlekschakelaar (ALS) genoemd wordt, vormt een belangrijk onderdeel van de meterkast in uw woning of bedrijfspand. Op het moment dat er lekstroom gedetecteerd wordt bij een elektrische installatie, zorgt de aardelekschakelaar ervoor dat het apparaat direct spanningsloos wordt. Dit is belangrijk, om te voorkomen dat elektrische installaties binnen uw pand onder stroom komen te staan. Bij nieuwe woningen en bedrijfspanden moeten elektrische installaties gekeurd worden, voordat het pand kan worden opgeleverd. Dit is vastgelegd in de NEN 1010-norm. Lekstroom kan verschillende oorzaken hebben, maar is vaak het gevolg van schade aan elektrische installaties.

Hoe kan ik een kortsluiting voorkomen bij huishoudelijke apparaten?

Bij huishoudelijke apparaten doet u er verstandig aan deze regelmatig schoon te maken en te controleren op een beginnende slijtage. Door onderdelen tijdig te vervangen verkleint u de kans op een kortsluiting aanzienlijk. Mocht er toch sprake zijn van een kortsluiting in deze apparaten, dan kunt u ze het beste vervangen. Het herstellen van een kortsluiting in huishoudelijke apparaten is vaak erg lastig en daarbij niet rendabel. Een kortsluiting buiten huishoudelijke apparatuur, zoals bij het versmelten van twee elektriciteitskabels, kunt u laten herstellen door een elektricien. Zelf een dergelijke kortsluiting herstellen is vaak nauwelijks mogelijk.

Er is water op mijn contactdoos gevallen, wat nu?

Wanneer er water op uw contactdoos is gevallen, doet u er verstandig aan de spanning van de contactdoos te halen. Mogelijk is dit automatisch gebeurd, wat u herkent aan een gesprongen stop of een schakelaar die automatisch is omgezet. Verwijder indien noodzakelijk zelf de stop of zet de schakelaar tijdelijk om in de groepenkast. Raak het stopcontact en eventueel aangesloten apparaten niet aan, voordat u zeker weet dat hier geen spanning meer op staat. Een spanningsmeter of spanningszoeker kan de uitkomst bieden. Schakel een elektricien in om uw stopcontact waar nodig te laten herstellen.

Bel vandaag nog

Wij zijn namelijk altijd bereikbaar!

Servicegericht en kwaliteit

Wij zijn servicegericht en staan garant voor kwaliteit. Hierdoor heeft u geen omkijken meer aan alles op het gebied van elektra!

De juiste vakkennis

Onze elektriciens beschikken over de juiste vakkennis. Hierdoor kunnen zij elke klus aan en voorzien zij u van goede adviezen omtrent elektra.

Ook acute problemen

Heeft u een acuut probleem en wilt u dit zo snel mogelijk opgelost hebben? Bel dan direct naar ons en wij helpen u graag verder!

Allround elektra werk

De allround elektricien in Tilburg staat altijd voor u klaar en kan u direct verder helpen met allerlei soorten elektrawerkzaamheden.