Wanneer u er voor kiest om elektra in uw muur aan te leggen, moeten er natuurlijk leidingen ingebracht worden. Het is van belang dat u weet waar u aan begint wanneer u deze werkzaamheden zelf uit gaat voeren. Het inbrengen van leidingen kan namelijk een aantal risico’s met zich meebrengen die veel schade kunnen veroorzaken. Wanneer u hier niet op zit te wachten, kunt u mogelijk beter een professional inschakelen die u het werk uit handen neemt.

Leidingzoeker

electrician-1080554_960_720 Wanneer u wilt starten met het inbrengen van de leidingen, is het aan te raden om eerst met een leidingzoeker langs uw muren te gaan. Op deze manier kunt u snel en eenvoudig controleren of er nog oude leidingen in de muur zitten. Indien de leidingzoeker oude leidingen in de muur detecteert, moet u er altijd voor zorgen dat de stroom uitgeschakeld is om de kans op problemen te voorkomen.

Bescherming

Voor het inbrengen van leidingen moet u stukken uit uw muur halen. Dit maakt veel lawaai en het is dan ook van belang dat u de juiste bescherming draagt bij deze werkzaamheden. Zorg er altijd voor dat u in ieder geval oog-, oor- en mondbescherming gebruikt bij het aanleggen van elektra in uw muur. Gebruik professioneel beschermmateriaal. Ga bijvoorbeeld niet met een oude bril of zonnebril op beginnen met de werkzaamheden.

Call Now Button