Gloeilampen vervangen door LED verlichting

Het vervangen van gloeilampen door LED verlichting is vaak een prima keuze. Niet zelden wordt dit gedaan vanuit financieel oogpunt. Gloeilampen zijn vaak niet eens meer verkrijgbaar – of met veel moeite en / of kosten – maar gebruiken ook nog eens fors meer energie dan LED lampen; LED lampen zijn tot wel 85 % zuiniger dan de aloude gloei- of halogeenlamp. Daarom hebben we meteen de voornaamste reden te pakken om van LED verlichting gebruik te maken: u bespaart er flink mee op jaarbasis; tot wel € 80,- per lamp. U kunt wel nagaan dat de winst behoorlijk fors kan zijn als u alle lampen in en rondom de woning vervangt door LED lampen. Maar welke voordelen zijn er eigenlijk nog meer aan LED verlichting te koppelen?

LED lampen gaan langer mee

elektriciteit Een LED lamp gaat ongeveer 30.000 mee volgens de fabrieksopgave. Helaas zijn er geen betrouwbare cijfers over de werkelijke levensduur van een LED lamp en varieert die levensduur ook nog eens fors per merk en type LED lamp. Een gloeilamp gaat echter slechts zo’n 1.000 uur mee. Het moge dus wel duidelijk zijn dat LED lampen flink langer mee gaan dan ouderwetse gloeilampen, ook al is die 30.000 uur misschien wat overdreven door de fabrikanten.

LED lampen flikkeren niet

In tegenstelling tot andere energiezuinige lampen, zoals TL lampen en spaarlampen, flikkeren LED lampen niet en branden ze constant. Hierdoor is LED verlichting veel prettiger voor uw ogen, ook als u het flikkeren niet bewust waarneemt.

Call Now Button