Hoe moet u een grondkabel aanleggen?

 

U wilt weten hoe u een grondkabel moet aanleggen? Een grondkabel aanleggen kan nodig zijn in verschillende situaties. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u een nieuwe schuur heeft gebouwd bij uw woning en dat u ook elektriciteit in de schuur wilt hebben. Of u kiest voor het aanleggen van buitenverlichting in de tuin. In deze gevallen dient er een grondkabel aangelegd te worden. Deze loopt, de naam zegt het al, door de grond. In dit artikel leest u meer over waar u zich aan moet houden bij het aanleggen van grondkabels. 

1. Plaatsen van de centrale kabeldoos

Elektra buiten het huis begint bij het plaatsen van een centrale kabeldoos. Vanuit deze doos bouwt u de tuinelektra verder uit. 

 

2. De juiste diepte voor de grondkabel

Grondkabel 60cm onder grond Er gelden bepaalde voorschriften voor het aanleggen van ondergrondse elektriciteitskabels. Zo moet de kabel bijvoorbeeld tot 60 centimeter diepte beschermd worden door middel van een kunststof buis. Deze diepte is van belang zodat de kabel goed beschermd is tegen bepaalde weersomstandigheden.

3. Grondkabel moet waterdicht zijn

Een grondkabel moet waterdicht zijn omdat het anders kan leiden tot elektrische schokken, kortsluiting, elektrische overbelasting of brand. Water kan de isolatie van de kabel aantasten en de elektrische stroom verstoren, waardoor de kabel kan falen. Naast de kabels moeten de kabelverbinders ook waterdicht zijn. Let hier dus goed op. 

4. De kabels aansluiten

Leid de kabels vanuit de centrale kabeldoos naar de aansluitpunten die u wilt gebruiken. Zorg dat er voldoende lengte overblijft bij deze punten, zodat u de verbinding goed kunt maken. Maak de aansluiting van de grondkabel (YMVK-as kabel) op de buitenkant van de kabeldoos door gebruik te maken van een wartel en een rubberring. Hierdoor wordt voorkomen dat vocht toegang krijgt tot de leidingen.

5. Schakel een professional in

Er zijn verschillende mogelijkheden bij het aanleggen van een elektriciteitskabel. Onze elektriciens zijn bekend met deze voorschriften en houden zich hieraan. Zo zorgen zij ervoor dat ook de elektriciteitskabel bij u thuis veilig wordt aangelegd. Vindt u het prettig om een stopcontact te hebben buitenshuis, dan kunnen onze elektriciens dat uiteraard voor u regelen. Ook kunt u buitenverlichting laten aansluiten door onze elektriciens. Er zijn tal van mogelijkheden. Onze elektriciens kunnen u hierover adviseren en indien gewenst kunnen zij de klus voor u uitvoeren. Hier kunt u contact met ons opnemen. 

Elektricien nodig?

Bel via: 013 204 0131

Bel vandaag nog

Wij zijn namelijk altijd bereikbaar!

Servicegericht en kwaliteit

Wij zijn servicegericht en staan garant voor kwaliteit. Hierdoor heeft u geen omkijken meer aan alles op het gebied van elektra!

De juiste vakkennis

Onze elektriciens beschikken over de juiste vakkennis. Hierdoor kunnen zij elke klus aan en voorzien zij u van goede adviezen omtrent elektra.

Ook acute problemen

Heeft u een acuut probleem en wilt u dit zo snel mogelijk opgelost hebben? Bel dan direct naar ons en wij helpen u graag verder!

Allround elektra werk

De allround elektricien in Tilburg staat altijd voor u klaar en kan u direct verder helpen met allerlei soorten elektrawerkzaamheden.