Is verlichting op zonne-energie handig?

Iedereen met een eigen huis met een tuintje kent wel de lampen op zonne-energie. Maar hoe handig zijn die lampjes nu eigenlijk? Het lijkt wel alsof ze maar een jaar meegaan en dan de geest geven, maar is dat tegenwoordig nog steeds het geval?

Een slechte levensduur?

zonne-energie lampjes Tot voor kort kon u de lampen die op zonne-energie werkten na een jaar – of na twee jaar als u veel geluk had – weggooien. Het plastic dat gebruikt werd voor de behuizing werd na een jaar broos en begon te scheuren of af te breken, het zonnepaneeltje werd troebel door de weersinvloeden waardoor er nauwelijks licht op de cellen viel of het lampje viel zelf al uit elkaar door algehele malaise.

Tegenwoordig is dat eigenlijk stukken verbeterd. Zeker de wat duurdere lampen hebben over het algemeen een levensduur die prima in orde is. Wel is het zo dat de levensduur sterk afhangt van hoe men met de lampjes omgaat. Het kan zeker aan te raden zijn om de zonnepaneeltjes eens in de paar maanden schoon te houden om de levensduur te verhogen. Maar natuurlijk is het belangrijkste aspect de kwaliteit die de fabrikant levert, waardoor het zeer aan te raden is om niet voor een dubbeltje op de eerste rang te willen zitten.

Call Now Button