elektriciteit aanleggen De klassieke tekst in het theater, bij Tv-shows of in musicals: licht uit, spot aan. En logisch: door de spot aan te slingeren, weet u dat alle ogen gericht zullen zijn op die ene acteur, zangeres of cabaretier. Wij misbruiken deze slogan nu even. Want ondanks dat we het willen hebben over het  monteren van lampen en het organiseren van nieuw verlichting, richten we de spot eerst even op veiligheid. En dan bedoelen we vooral het veilig ophangen en monteren van lampen en eventuele stroomdraden.

Er zijn daarin grofweg twee risico’s te onderscheiden. Het eerste risico is dat u zelf tijdens het klussen tegen een schok oploopt of dat u door boven uw macht te werken u evenwicht verliest. U zult niet de eerste zijn die met een gat in zijn hoofd bij de EHBO uitkomt, om daar te constateren dat er wat beter op gelet had kunnen worden. Het tweede risico is het risico dat inherent zit opgesloten in elektriciteit. Door elektriciteit te gebruiken en stroomkabels te monteren, weet u vrijwel zeker dat de boel warm kan worden. Daarmee moet u voorzichtig zijn

Iets dat doorbrandt en daarmee een flinke keuken- of woningbrand veroorzaakt: de brandweer is er vaak genoeg voor uitgerukt. Twijfelt u nu al? Vraag dan een elektricien om het werk voor u te doen. Als u niet meer twijfelt, kunt u aan de bak om er voor te zorgen dat u snel profijt hebt van die nieuwe verlichting.

Call Now Button