LED verlichting verbruikt minder energie dan traditionele verlichting, dit is tegenwoordig bij iedereen wel bekend. Door alle lampen in uw woning te vervangen door LED lampen, bespaart u dus behoorlijk wat energiekosten. Dit is voor jou persoonlijk misschien de belangrijkste reden om over te stappen, maar er is nog een hele belangrijke reden waarom de overstap naar LED verlichting goed is: het milieu. Wanneer we allemaal overstappen op LED verlichting, is dit namelijk een stuk beter voor het milieu.

Minder energie nodig

Doordat LED lampen minder energie verbruiken, is er ook minder energie nodig om een huishouden goed te verlichting. Hierdoor hoeft er dus steeds minder energie opgewekt te worden. Hoewel een groot deel van de stroom tegenwoordig al op ‘groene’ wijze wordt opgewekt, is het natuurlijk altijd goed voor het milieu wanneer er minder stroom verbruikt wordt.

Chemisch afval wordt verminderd

Traditionele verlichting bevat edelgassen. Hierdoor moeten deze lampen bij het chemische afval gedeponeerd worden wanneer ze sneuvelen. Dit is bij LED lampen niet het geval. Deze lampen mogen namelijk gewoon bij het huishoudelijk afval. Wanneer steeds meer huishoudens overstappen op LED verlichting, komt er dus automatisch ook minder chemisch afval. Hierdoor hoeft dit afval ook minder vaak opgehaald te worden en dat scheelt toch weer de nodige ritjes met de vrachtwagen.

LED lamp gaat veel langer mee

Waar een gloei-, hallogeen- of spaarlamp redelijk snel sneuvelt, is dat bij LED verlichting niet het geval. Daarnaast heeft een LED lamp veel meer branduren dan traditionele verlichting. Deze twee voordelen zorgen ervoor dat LED verlichting veel minder vaak vervangen hoeft te worden dan traditionele verlichting. Doordat deze lampen minder vaak vervangen moeten worden, wordt de productie automatisch ook teruggedrongen. Hierdoor draaien de machines minder lang en dat is natuurlijk weer gunstig voor de uitstoot van onder andere CO2.

Call Now Button