6926793611_c9d298c202_oBesparen van energie is de laatste jaren een hot topic geworden. De energieprijzen stijgen waardoor mensen het liefste zo min mogelijk energie gebruiken om geld te besparen, maar ook de opwarming van de aarde, en onze rol hierin, zorgt ervoor dat mensen bewuster met energie omgaan. Er zijn vele tips online te vinden die je vertellen hoe je energie kunt besparen. De meeste van deze tips zal je vast weleens een keer gehoord hebben, zoals een zuinigere CV ketel gebruiken of je huis beter isoleren. In dit artikel willen we je echter een aantal slimme energiebesparingen melden waar je misschien nog niet eerder aan gedacht hebt.

Waterbesparende douchekoppen

Met waterbesparende douchekoppen kan je water besparen bij het nemen van een douche. Doordat dit type douchekoppen beter gebruik maakt van de verdeling van het water gebruik je minder water zonder dat je hier zelf erg in hebt. Het is echter ook een manier om energie te besparen. Doordat er namelijk minder water wordt gebruikt bij het nemen van een douche hoeft er ook minder water opgewarmd te worden en dit zorgt voor een energiebesparing.

Luchtbevochtiger gebruiken

De meeste energie in de koude wintermaanden wordt gebruikt bij het opwarmen van ons huis. Er zijn vele verschillende manieren waarop er bespaard kan worden op dit energieverbruik. Bijvoorbeeld het gebruiken van een slimme thermostaat of het simpelweg aantrekken van een trui in huis. Het is echter ook mogelijk om energie te besparen met het gebruik van een luchtbevochtiger. Droge lucht voelt namelijk een stuk koeler aan dan vochtige lucht. Door gebruik te maken van een luchtbevochtiger in huis zal de kamer warmer aanvoelen bij dezelfde temperatuur. Hierdoor kan de verwarming een graadje lager gezet worden.

Call Now Button