Verbruik je maandelijks behoorlijk wat energie? Dan zie je dit telkens terug op jouw energierekening. Hoe meer je verbruikt, des te meer je moet betalen. Wil je besparen op jouw energiekosten? Dan begint dit natuurlijk bij het besparen van energie. Indien je minder verbruikt, ben je immers ook minder geld kwijt. Energie besparen is echter niet voor iedereen even makkelijk. Lukt het jou ook maar niet om de energierekening omlaag te krijgen? Wij geven je hieronder een aantal tips voor energiebesparing.

1. Laat een elektrisch apparaat niet stand-by staan

Een groot deel van Tilburgers schakelt de televisie uit met behulp van de uitknop op de afstandsbediening. Het beeld gaat in dit geval uit, maar het lampje van het scherm blijft branden. Er wordt dus nog steeds stroom verbruikt. Indien je energie wilt besparen doe je er goed aan de televisie helemaal uit te schakelen. Laat deze dus niet stand-by staan. Dit geldt natuurlijk ook voor andere elektrische apparaten in huis.

2. Kies voor ledverlichting

Gebruik je nog gloei-, spaar- en/of hallogeenlampen? Dan is het betrekkelijk makkelijk om energie te besparen. Hoe? Door deze lampen te vervangen door ledverlichting. Deze verlichting is misschien wat duurder in de aanschaf, maar ledverlichting verbruikt minder energie. Indien je het geld hebt, raden wij je aan om alle lampen in jouw huis te vervangen door ledverlichting.

3. Verbeter de isolatie van jouw woning

Bij energie denken de meeste mensen aan stroom. Warmte is echter ook energie. Woon je in een betrekkelijk oude woning? Dan gaat er mogelijk behoorlijk wat warmte verloren. Oude huizen zijn over het algemeen namelijk niet goed geïsoleerd. Is er geen dakisolatie aanwezig? Dan ontsnapt de warmte binnen de kortste keren. Warme lucht stijgt immers op. Jouw cv-ketel blijft in dat geval maar werken om de woning warm te houden. Kijk daarom eens goed naar de isolatie van jouw woning. Ga ook op zoek naar kieren en spleten. Zijn deze aanwezig? Dicht deze dan. Op deze manier gaat er minder warmte verloren, waardoor er logischerwijs ook minder energie verbruikt wordt.

Call Now Button