Verbruikt u maandelijks behoorlijk wat energie? Dan zie u dit telkens terug op jouw energierekening. Hoe meer u verbruikt, des te meer u moet betalen. Wilt u besparen op jouw energiekosten? Dan begint dit natuurlijk bij het besparen van energie. Indien u minder verbruikt, bent u immers ook minder geld kwijt. Energie besparen is echter niet voor iedereen even makkelijk. Lukt het jou ook maar niet om de energierekening omlaag te krijgen? Wij geven u hieronder een aantal tips voor energiebesparing.

1. Laat een elektrisch apparaat niet stand-by staan

Een groot deel van Tilburgers schakelt de televisie uit met behulp van de uitknop op de afstandsbediening. Het beeld gaat in dit geval uit, maar het lampje van het scherm blijft branden. Er wordt dus nog steeds stroom verbruikt. Indien u energie wilt besparen doet u er goed aan de televisie helemaal uit te schakelen. Laat deze dus niet stand-by staan. Dit geldt natuurlijk ook voor andere elektrische apparaten in huis.

2. Kies voor ledverlichting

Gebruikt u nog gloei-, spaar- en/of hallogeenlampen? Dan is het betrekkelijk makkelijk om energie te besparen. Hoe? Door deze lampen te vervangen door ledverlichting. Deze verlichting is misschien wat duurder in de aanschaf, maar ledverlichting verbruikt minder energie. Indien u het geld heeft, raden wij u aan om alle lampen in uw huis te vervangen door ledverlichting.

3. Verbeter de isolatie van uw woning

Bij energie denken de meeste mensen aan stroom. Warmte is echter ook energie. Woont u in een betrekkelijk oude woning? Dan gaat er mogelijk behoorlijk wat warmte verloren. Oude huizen zijn over het algemeen namelijk niet goed geïsoleerd. Is er geen dakisolatie aanwezig? Dan ontsnapt de warmte binnen de kortste keren. Warme lucht stijgt immers op. Uw cv-ketel blijft in dat geval maar werken om de woning warm te houden. Kijk daarom eens goed naar de isolatie van uw woning. Ga ook op zoek naar kieren en spleten. Zijn deze aanwezig? Dicht deze dan. Op deze manier gaat er minder warmte verloren, waardoor er logischerwijs ook minder energie verbruikt wordt.

Call Now Button