Een kind ziet lang niet altijd de gevaren overal van in. Zo geldt dat ook voor elektrische apparatuur en bijvoorbeeld elektriciteitssnoeren. Een kind zal niet door hebben dat elektriciteit dodelijk kan zijn, en kan zomaar op snoeren bijten, vingers in stopcontacten steken of er bijvoorbeeld met een schroevendraaier in rommelen. Dat is levensgevaarlijk, dus is het zaak om de kinderen weg te houden van elektrische apparaten, en zoveel als mogelijk stopcontacten en aanverwante apparatuur zo goed als mogelijk te beveiligen. Alleen op die manier kunt een kindvriendelijke en veilige omgeving creëren.

Hoe kunt u veilig met snoeren omgaan?

Een kind kan een schok krijgen als het een aangesloten snoer aanraakt. Gelukkig hebben tegenwoordig alle huizen een aardlekschakelaar waardoor dit maar van korte duur kan zijn, maar toch is het oppassen geblazen. Ook kan een kind vallen doordat het struikelt over snoeren, waardoor het zich lelijk kan bezeren.

Het is daarom het meest veilig wanneer u de snoeren onzichtbaar opbergt en bijvoorbeeld in de muur wegwerkt of zoveel mogelijk met draadloze apparatuur werkt. Mocht dat niet gaan, en uiteraard is het momenteel onmogelijk om alles draadloos te hebben, zorg er dan in ieder geval voor dat de snoeren zoveel mogelijk tegen muren en achter en onder kasten liggen, zodat het kind er zo lastig mogelijk bij kan komen. U voorkomt dan dat een kind zomaar een snoer kan oppakken en het bijvoorbeeld in zijn of haar mond kan stoppen, wat grote gevolgen kan hebben. Voor meer informatie kunt u terecht bij de elektricien.

Call Now Button