LED verlichting heeft vele voordelen. Vandaar dat ook steeds meer mensen hun traditionele verlichting vervangen door LED lampen. De voornaamste reden hiervoor is de besparing die dit op de lange termijn oplevert. LED verlichting verbruikt namelijk een stuk minder stroom, waardoor de kosten dalen. Dit is echter lang niet het enige voordeel, want LED verlichting heeft veel meer voordelen. In onderstaande tekst zetten wij de grootste voordelen voor u op een rijtje.

Minder warmteafgifte

LED lampen worden, in vergelijking met gloei-, hallogeen- en spaarlampen nauwelijks warm. Hierdoor hoeft u niet langer bang te zijn voor pijnlijke vingers wanneer u de lamp aanraakt. Daarnaast kunnen LED lampen dichter bij objecten geplaatst worden. Doordat de lampen minder warmte uitstralen, is de kans op brand namelijk kleiner.

LED verlichting gaat langer mee

In vergelijking met traditionele verlichting gaan LED lampen een stuk langer mee. Zo kan een LED lamp gemiddeld zo’n 30.000 uur branden en dat is vijf tot tien keer langer dan een hallogeenlamp en zelfs minimaal 30 keer langer dan een gloeilamp. Spaarlampen gaan weliswaar wat langer mee dan gloei- en hallogeenlampen, maar komen ook nog niet in de buurt van de levensduur van LED verlichting.

U hoeft geen aanpassingen te doen

Doordat de meeste LED verlichting retrofit is, hoeft u geen aanpassingen te doen bij de overstap. Nagenoeg alle lampen hebben namelijk dezelfde afmetingen als de traditionele verlichting. Hierdoor is het dus alleen een kwestie van de oude lamp verwijderen en de nieuwe plaatsen. U hoeft dus geen nieuwe armaturen te kopen.

Beter voor het milieu

Bent u iemand die bezig is met het milieu? Dan zijn LED lampen natuurlijk ideaal. De LED lamp verbruikt ten eerste minder energie, maar is daarnaast ook beter te recyclen dan traditionele verlichting. Zo kunt u een kapotte LED lamp gewoon in de prullenbak gooien, terwijl bijvoorbeeld kapotte gloeilampen bij het chemisch afval moeten. Chemisch afval hoeft hierdoor een stuk minder vaak opgehaald te worden en dat is uiteraard weer een verbetering voor het milieu.

Call Now Button