stopcontacten Wil je besparen op je energiekosten? Gelijk heb je! Het is zonde van je geld om dat aan energie uit te geven. We geven enkele tips om de kosten zo ver mogelijk te drukken.

Schakel ongebruikte apparatuur uit

Vaak denken mensen dat stand by hetzelfde is als het uitschakelen van een apparaat. De televisie staat de halve dag in stand by, de computerschermen staan op stand by en de radio staat te wachten tot iemand het volume omhoog schroeft. Dat is allemaal zonde van de elektriciteit, want apparaten die gewoon ingeschakeld zijn, verbruiken stroom. Dus ook je televisie die op stand by staat.

Vervang oude apparatuur

Oude apparatuur werkt soms nog wel prima, maar is toch vaak erg onzuinig. Je bent daardoor een dief van je eigen portemonnee als je die oude apparatuur niet gewoon vervangt door nieuwe. Zo is een oude koelkast nog prima en erg fijn in het dagelijkse gebruik, maar wat je misschien niet direct door hebt is dat die oude koelkast veel meer elektriciteit gebruikt dan een nieuwe, moderne koelkast met A+++ label. Informeer daarom eens naar de mogelijkheden om de koelkast te vervangen door een nieuw, zuinig exemplaar.

Stap over naar een andere leverancier

Het is eigenlijk een beetje vals spelen omdat het niet echt een manier is om energie te besparen, maar toch kan een andere energieleverancier je een boel geld besparen. Vergelijk op internet voor de grap eens wat je elders kwijt zou zijn!

Call Now Button